Demo-moment Schaduw- en voedergroen in rundveeweides

Een demo-moment op terrein, waarbij diverse terreinrealisaties worden getoond.De Vaerendriesch, Vaanstraat 79, 3471 Hoeleden (Kortenaken)

Startplaats

21 juni 2024 | 13u15

Start

21 juni 2024 | 17u00

Einde

gratis, met inschrijving

prijs
Delen

 

Wat kan de meerwaarde zijn van bomen en struiken in of langs een rundveeweide? Welke bomen plant ik best en hoe pas ik het in mijn bedrijfsvoering? Wat zijn de voordelen van diverse gras-klaver-kruidenmengsels? Wat is rotatiebegrazing? Hoe pak ik het aan en wat zijn de kosten en de opbrengsten?

Deze vragen komen aan bod tijdens een demo-moment op terrein, waarbij diverse terreinrealisaties worden getoond.

Rundveebedrijven De Vaerendriesch en Melkerhei nodigen je uit op hun bedrijf en nemen je - met tractor en (beesten)wagen - mee op pad. Jarno Vandepoel en Pieter Arnauts vertellen over hun landbouwbedrijf, hun toekomstvisie en de inrichting en het beheer van de graslanden.

Joachim lambrechts (Regionaal Landschap Zuid-Hageland) en Pieter Van Rumst (Obs’Herbe, adviseur) geven meer uitleg bij ontwerp en realisatie van de inrichtingswerken, met aandacht voor landbouwkundige en andere waarden.

Doelgroep van het demo-moment: landbouwers - in het bijzonder rundveehouders - en anderen professioneel actief in de landbouw en agro-ecologie

 

Inschrijven

Op dit e-mailadres krijgt u een bevestigingsbericht. We gebruiken uw gegevens enkel om u te contacteren in verband met het evenement waarvoor u zich nu inschrijft.

© RLZH

 

Praktisch

Wanneer? vrijdag 21 juni, namiddag

  • 13u15: onthaal
  • 13u30: start rondgang
  • 16u30: Afsluiten met drankje/hoeveijsje

Waar? De Vaerendriesch, Vaanstraat 79, 3471 Hoeleden (Kortenaken)

Voor wie? Landbouwers - in het bijzonder rundveehouders - en anderen professioneel actief in de landbouw en agro-ecologie

Parkeren: grasland in Zandstraat (overkant huisnummer 26)

Deelname is gratis.

Graag inschrijven via het formulier hiernaast (bij voorkeur) of mailtje naar joachim.lambrechts@rlzh.be (GSM 0468/47.32.78)

 

De demonamiddag is een organisatie van Regionaal Landschap Zuid-Hageland, in het kader van 2 gerealiseerde projecten: ‘Schaduwbomen in veeweiden’ met de steun van de provincie Vlaams-Brabant en ‘(Bio)divers rantsoen voor runderen’ met de steun van de Vlaamse overheid.