Filmvertoning: Onder het maaiveld

Ontdek de ongeziene wereld onder onze voetenTerug naar overzicht

CC De Kruisboog, Sint-Jorisplein 20, Tienen

Startplaats

29 November 2023 | 20u00

Start

29 November 2023 | 22u00

Einde

gratis

prijs
Delen

 

Deze film geeft een inkijk in de fascinerende wereld direct onder onze voeten en toont het grote belang van een gezonde bodem.

Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten, vogels en natuurlijk mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Hoe al het leven in die microkosmos intens met elkaar communiceert, is ronduit verbazingwekkend. Er bevinden zich meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan dat er mensen op aarde zijn. Hoe kunnen we ons weer meer met dit fascinerend ondergronds ecosysteem verbinden en samen beter voor onze bodem zorgen? 

Onder het maaiveld verwondert, inspireert en geeft inzicht in de bodem.

De makers van de film (EMS Films), bekend van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad, vielen met hun nieuwe film (2023) al opnieuw in de prijzen.

De volgende organisaties slaan de handen in elkaar voor een gratis vertoning in CC De Kruisboog in Tienen: Klimaatalliantie Tienen, Velt Tienen, Kumtichcomité (Onzen Hof), Tiens Netwerk Milieu, GROS Tienen (Mondiaal Netwerk Tienen), 11.11.11 Tienen, Landbouwraad Tienen, Bodemkundige Dienst van België, Regionaal Landschap Zuid-Hageland.

De film wordt kort ingeleid en afgesloten met een infomarktje.

Alle praktische info in de poster hiernaast.

poster praktische info