Plant samen met ons een hoogstamboomgaardTerug naar overzicht
Delen

Hoogstamboomgaarden roepen herinneringen op uit lang vervlogen tijd. Ze worden gekoesterd omwille van hun landschaps- en erfgoedwaarden, ecologische waarden en omwille van de weelde aan fruit.

Als we binnen enkele decennia nog willen genieten van het prachtige zicht en typische gevarieerde hoogstamfruit moeten we vandaag in actie komen. Samen met gemeenten, verenigingen en inwoners werken we aan het behoud en herstel van hoogstamboomgaarden in onze regio. 

Zelf een hoogstamboomgaard?

Beschik je over een perceel waarop je hoogstamfruitbomen wilt planten? Dan is een aanplantproject van het regionaal landschap iets voor jou. Wij tekenen samen met jou een beplantingsplan uit en sturen de plantploeg aan. Dankzij de financiële bijdrage van de provincie betaal je maar slechts 50% van de kostprijs. 

Voorwaarden: 

  • Aanplant van minimaal 10 hoogstamfruitbomen 
  • Aanplant van een nieuwe boomgaard of uitbreiding van een bestaande boomgaard 
  • Geschikte locatie (bodem, landschap,…) 

Al eigenaar van een hoogstamboomgaard? 

Heb jij een oude hoogstamboomgaard met achterstallig beheer? Dan kom je misschien in aanmerking voor een project herstelbeheer. Na het herstelbeheer door een gespecialiseerde boomverzorger, kan jij het reguliere beheer verderzetten.