Samenwerking

Van particulier tot overheid, van advies verlenen tot actief meewerken aan een duurzaam landschap. Wij staan voor jou klaar, met raad en daad, en steeds als expert. Ontdek hier hoe wij jou kunnen helpen.

Samenwerken zit in ons DNA

Samen bouwen aan het landschap van morgen, daar draait het bij ons om. Als regionaal landschap werken wij aan meer kwaliteitsvolle en duurzame landschappen. En dat doen we niet alleen, maar telkens samen.

Samen met particulieren, overheden, scholen, verenigingen, middenveldorganisaties, ... kortom: met iedereen die een rol speelt in de open ruimte, binnen ons werkingsgebied. Over alle sectoren heen: van natuur, landbouw, over jacht, tot erfgoed en recreatie/toerisme.

Wij zijn er voor jullie: van raad, tot daad. Als trekker, of als ondersteuner, en steeds als expert. 

Ontdek hier wat wij voor jou kunnen betekenen:

Als particulier

© RLZH

Woon jij in één van de gemeenten binnen ons werkingsgebied, en wil je zelf meebouwen aan een mooi landschap?  Natuur dichtbij huis? In een kleine tuin kunnen een aantal bloeiende planten of een nestkastje voor vogels of insecten wonderen doen. Een groter perceel biedt meer mogelijkheden zoals  een bloesem- en bessenhaag of een boomgaard aanplanten, een amfibieënpoel aanleggen, ... 

Ontdek wat we voor jou kunnen betekenen.

Als landbouwer

© RLZH

Landbouwers bouwen mee aan het landschap en houden rekening met natuur in hun bedrijfsvoering. Dit leidt tot een win-win situatie. Bij ons kan je terecht voor gratis en vrijblijvend advies over (het nut/aanleg/... van) kleine landschapselementen. Wij werken op maat van fruittelers, veetelers en akkerbouwers

Ontdek wat we voor jou kunnen betekenen.

Als overheid

© RLZH

Als regionaal landschap faciliteren wij projecten die leiden tot een duurzaam landschap. We laten de inwoners het landschap ontdekken, beleven en leren er bewust mee om gaan. We sensibiliseren inwoners rond landschappelijke thema's en creëren draagvlak. Dankzij onze brede blik op de regio en onze unieke terreinkennis, bieden we lokaal maatwerk. 

Ontdek al onze projecten.

Als vrijwilliger

© RLZH

Wil je zelf je handen uit de mouwen steken? Wij zijn  op zoek naar vrijwilligers om ons te ondersteunen bij projecten. We zoeken vrijwilligers om te helpen aan de uitbouw van tragewegennetwerken in de buurt. En via het project Goed Geknot kunnen vrijwilligers met ervaring in knotten aan de slag! 

Registreer je als vrijwilliger!

Als vereniging/organisaties

© RLZH

Zet jouw vereniging de schouders onder een beter natuur- en lanschapsbeheer? Ben je als jeugdvereniging op zoek naar een groene oplossing voor je speelterrein? Droom je van een speelbos? Contacteer ons met jouw ideeën en plannen. Samen maken we er werk van!

Ontdek wat we voor jou kunnen betekenen.

Als school

© RLZH

Jong geleerd, is oud gedaan. Voor scholen en jeugdbewegingen hebben we een begeleid en niet-begeleid educatief aanbod. Als school kan je ook meewerken aan een aanplantactie van het regionaal landschap of zelf een project indienen om je speelplaats te vergroenen.

Ontdek wat we voor jou kunnen betekenen.

Projecten die bijdragen aan een duurzaam landschap:

  • het aanleggen van speelnatuur
  • de uitbouw van trage wegen
  • het aanleggen van poelen
  • restauratie van een bakoven
  • het geven van landschapsadvies
  • soortenbescherming van de grauwe kiekendief
  • ...

Als er een project is waar wij onze schouders mee kunnen onder zetten, doen we dat graag.

Neem een kijkje op onze projectpagina en ontdek onze lopende projecten.

Naar alle projecten