Als landbouwer

Van advies verlenen tot actief meewerken aan een duurzaam landschap. Wij staan voor jou klaar, met raad en daad, en steeds als expert. Ontdek hier hoe wij jou kunnen helpen.

Onze projecten voor landbouwers

Als landbouwer kan je bij ons terecht voor gratis en vrijblijvend advies over (het nut/beheer/aanleg...van) kleine landschapselementen. Wij werken ook nauw samen met de bedrijfsplanners van de Vlaamse Landmaatschappij.

Voor fruittelers

© RLZH

Het behoud en verstreken van de biodiversiteit in fruitplantages is van belang voor o.a. de bestuiving van het fruit, de natuurlijke plaagbeheersing, de bestrijding van erosie en de strijd tegen de klimaatopwarming. Streekeigen gemende hagen bieden bovendien kansen op meer bestuivingszekersheid dankzij de aantrek van wilde bestuivers. 

We geven gratis en vrijblijvend advies aan geïnteresseerde fruittelers om hun fruitbedrijf biodiverser te maken. We leveren, naast advies, ook ondersteuning in de praktische uitvoer van de maatregelen.

Contactpersoon

Egbert Asselman
egbert.asselman@rlzh.be
0486 20 28 62

Afwezig op donderdag en vrijdag

Voor veetelers

© RLZH

Aanplant van bomen en struiken als voeding voor het vee, een win-win voor boer en natuur: meer biodiversiteit op de weide, een mooier landschap en meer comfort voor de dieren.

Heb je runderen, schapen, geiten, varkens of kippen in de weide lopen en heb je interesse? We maken een plan op maat op en voeren uit het aanplantproject. U betaald maar een deel van de kosten.

Contactpersoon:

Joachim Lambrechts
joachim.lambrechts@rlzh.be
0468 47 32 78

Afwezig op vrijdag

Voor akkerbouwers

© RLZH
Contactpersoon:

Elien van Hunsel
elien.vanhunsel@rlzh.be
0480 67 83 75

Afwezig op woensdag

Vragen of interesse?

Contacteer het landschapsloket