Als school

Van advies verlenen tot actief meewerken. Wij staan voor jou klaar. Ontdek hier hoe wij jou kunnen helpen.

Ons aanbod

Jong geleerd, is oud gedaan. Voor scholen hebben we enerzijds een begeleid en niet-begeleid educatief aanbod. Anderzijds kan je met je school  meewerken aan een aanplantactie van het regionaal landschap of zelf een project indienen om je speelplaats te vergroenen.

Natuur Op School

© RLZH

Een avontuurlijke en natuurlijke speelplek laat toe dat kinderen zich uitleven, hun energie kwijt kunnen, het prikkelt hun fantasie en creativiteit en het verbetert de concentratie in de klas. Speelplaatsen zijn jammer genoeg nog al te vaak woestijnen van asfalt. Daar kan je samen met jouw school verandering in brengen!

Mag ook jouw grijze speelplaats op de schop? Wil je jouw speelterrein vergroenen? Wij kunnen jouw school helpen!

Meer info

Niet-begeleid aanbod

© RLZH

Zoekt u, als leerkracht, inspiratie voor een buitenles? Bekijk dan onze educatieve pakketten en inspiratiefiches. In samenwerking met de gemeente Hoegaarden en Stad Tienen ontwikkelden we ook twee buitenklassen. 

Is uw school gelegen in de gemeenten Geetbets, Landen, Zoutleeuw, Kortenaken? Zoekt u, als leerkracht, inspiratie voor een les over erfgoed in de buurt? Bekijk dan het aanbod van onze collega's Intergemeentelijk onroerend erfgoeddienst.

Begeleid aanbod

© IOED Zuid-Hageland

Wij hebben geen vast aanbod van begeleide educatieve activiteiten. Wij begeleiden educatieve activiteiten in kader van lopende projecten.  Neem contact met ons op voor het huidige aanbod. 

Voor een vast aanbod van educatieve activiteiten kan u steeds terecht bij het provinciedomein 'Het Vinne'  in Zoutleeuw. Bekijk hun aanbod hier.

Contactpersoon

Anneleen Roels 
anneleen.roels@rlzh.be
0468 47 68 54