Cursussen voor volwassenen

Begrijpen is bewonderen. Leer meer over streekeigen natuur en landschap.Delen

Wij willen iedereen, ook jou, warm maken voor natuur en landschap. De uitdaging is om mensen die minder vertrouwd zijn met natuurbeleid toch te betrekken bij natuur- en landschapsontwikkeling. Door het organiseren van cursussen, evenementen en excursies kunnen inwoners proeven van hun streek en kennis maken met de bijzondere natuur en het landschap. Wie weet treffen we elkaar dan weleens op een interessante plek in Zuid-Hageland. 

Vast aanbod

Basiscursus 'Hoogstamboomgaard - aanleg en beheer'

Deze cursus biedt een antwoord op tal van vragen die opduiken bij de aanplant en het beheer van een boomgaard. In de voormiddag krijg je uitleg over het belang van hoogstamboomgaarden voor natuur en landschap, over oude fruitrassen, over aanleg, snoei, onderhoud,... In de namiddag volgt de praktijkles, waar je de basisknepen leert van het snoeien van jonge fruitbomen.

Periode: maart

Cursus zomersnoei hoogstamfruit

Vraag je je af welke ingrepen je best in de zomer kan uitvoeren? Wil je meer lucht en licht creëren in de fruitboom, zodat het fruit beter rijpt? Of wil je de groei in je fruitbomen wat afremmen? Wil je je basiskennis wat opfrissen of praktijkervaring opdoen? Dan is deze cursus iets voor jou!

Periode: juni

Hou de agenda in de gaten