Archeologiedagen: de turbulente Tumulus van Middelwinden

De Tumulus van Middelwinden … niet zomaar een hoop grond, maar een Romeinse grafheuvel die al zo'n 1800 jaar getuigt van de rijke Romeinse cultuur in de streek!

Inschrijven

25 mei 2024 | 13u00

Start

25 mei 2024 | 18u00

Einde

Gratis

prijs
Delen

Kom op 25 mei de turbulente geschiedenis van deze tumulus ontdekken: zijn Romeinse verleden, de 19de-eeuwse opgravingen, maar ook de plundering ervan en zijn strategische rol in twee beruchte veldslagen (1693 en 1793). Re-enactors nemen jou mee op een reis doorheen de tijd! Terug aanbeland in de 21ste eeuw, ontdek je tot slot de toekomstplannen voor deze site.

De gidsbeurten duren 1,5 uur en starten elk halfuur: de eerste om 13u00 en de laatste om 17u30. Parallel aan de gidsbeurten zijn er enkele korte activiteiten voor jonge kinderen (4 tot 12 jaar). Deelname is gratis.

We beperken de groepen graag tot 25 personen.

 

Schrijf je hier in voor een gidsbeurt!

Deze Archeologiedag is een organisatie van IOED Zuid-Hageland i.s.m. stad Landen en Regionaal Landschap Zuid-Hageland. Voor meer info kan u mailen naar info@ioedzuidhageland.be.

Praktische info

Adres:

Middelwindenstraat znr., 3400 Landen

Bereikbaarheid: 

  • Met de trein: de tumulus ligt op 600m afstand van het station van Neerwinden. Vanuit het station van Leuven vertrekt er elk uur een trein die in Neerwinden stopt (bv. Leuven 12u54 - Neerwinden 13u19).
  • Met de auto: parkeren kan langs de openbare weg in de Middelwindenstraat, mits het respecteren van de verkeersregels.
  • Met de fiets: we voorzien een fietsenstalling aan de onthaalstand.

Let op: op deze locatie is er geen horeca, wc of drank aanwezig! Het terrein is niet toegankelijk voor rolstoelen of buggy's. Buggy's kunnen wel achtergelaten worden bij de onthaalstand.