Over ons

Samen werken aan landschap, natuur en erfgoed, geïnspireerd door het verleden, klaar voor de toekomst.

Wat doet een Regionaal Landschap?

In Vlaanderen bestaan maar liefst 16 regionale landschappen. Met steun van lokale overheden en tal van partners, zet een enthousiast team van landschapsexperten zich dagelijks in voor landschap en natuur, erfgoed, educatie en recreatie.

Regionaal Landschap Zuid-Hageland is er één van. Wij zijn actief in negen gemeenten in de provincie Vlaams-Brabant: Kortenaken, Geetbets, Zoutleeuw, Landen, Tienen, Hoegaarden, Linter, Boutersem en Glabbeek. 

Ontdek hier de andere regionale landschappen.

Ontdek ons werkingsgebied

Als Regionaal Landschap zetten we ons in, om samen te werken aan meer kwaliteitsvolle landschappen, geïnspireerd door het verleden, klaar voor de toekomst.

We doen dit samen met alle betrokken landschapsactoren en partners die een rol spelen in de open ruimte (particulieren, ondernemers, overheden, scholen, verenigingen, middenveldorganisaties, ... over alle sectoren heen). 

We bieden raad én daad, steeds als  expert. We geven advies, bemiddelen, sensibiliseren en helpen om een draagvlak te creëren. Maar gaan ook echt aan de slag op het terrein om de open ruimte te onderhouden, herstellen en te versterken.

En dit alles met aandacht voor de eigenheid van de streek, voor de open ruimte, voor mens, natuur, klimaat en erfgoed.

Samenwerking

Samen bouwen aan het landschap van morgen, daar draait het bij ons om. Als regionaal landschap werken wij aan meer kwaliteitsvolle en duurzame landschappen. En dat doen we niet alleen, maar telkens samen. Samen met particulieren, overheden, scholen, verenigingen, middenveldorganisaties, ... kortom: met iedereen die een rol speelt in de open ruimte, binnen ons werkingsgebied. Over alle sectoren heen: van natuur, landbouw, over jacht, tot erfgoed en recreatie/toerisme.

Wij zijn er voor jullie: van raad, tot daad. Als trekker, of als ondersteuner, en steeds als expert. 

Ontdek wat we voor jou kunnen betekenen.

Onze partners en leden

Ons regionaal landschap staat garant voor een integrale werking aan het landschap. Heel wat spelers uit het landschap zijn bij ons aangesloten als lid of partner. Het gaat om natuur-, landbouw-, jacht-, toeristische – en erfgoedorganisaties.

Ook 9 gemeenten uit de provincie Vlaams-Brabant zijn bij ons aangesloten. Deze gemeenten én hun inwoners kunnen beroep doen op de expertise van ons regionaal landschap met vragen of ondersteuning bij landschapsprojecten.

Al onze partners en leden

Onze werking in beeld

Kijk meer