Buitenklas De Viander

Buitenklas De Viander in Tienen - Lespakket voor lager onderwijsDichtsbijzijnde toegang buitenklas: Vijverstraat, 3300 Tienen

Startplaats
Delen

De buitenklas in de Viander is ideaal om met de leerlingen naar buiten te gaan.  In een klasje kunnen leerlingen zitten als het moet, maar ook kunnen leren en ontdekken in het groen. Het voordeel is dat de leerlingen in een vertrouwde omgeving de natuur kunnen verkennen en zo ook beter onthouden wat ze hebben geleerd.

De buitenklas bevat 7 educatieve borden. Daarnaast vind je in het Vianderdomein ook een hoogstamboomgaard met bloemenweide en een avontuurlijke speeltuin.

Aan elk infobord hangt een lessenpakket vast. Leerkrachten van de lagere school kunnen deze (vooraf) digitaal raadplegen. Ze vinden onder meer achtergrondinformatie, suggesties voor lessen en opdrachten, werkblaadjes en Nederlandstalige filmpjes terug over elk thema. Per bord vinden leerkrachten drie groepen van informatie: ‘basis’, ‘verdieping’ en ‘doe-opdrachten’. Ze kunnen zelf een programma samenstellen op maat van hun klas.

Via de uitleendienst van de jeugddienst Tienen kunnen bijhorende materialen zoals loupepotjes, zoekkaarten, schepnetjes ... ontleend worden. Deze materialen zijn afgestemd op de doe-opdrachten en worden gratis ontleend. Zonder dit materiaal kunnen de doe-opdrachten niet uitgevoerd worden.

 

© RLZH

Lespakket

Ben je leerkracht of NME-medewerker? Neem dan een kijkje bij het aanbod van de lespakketten, die horen bij deze 7 borden.

De lessenpakketten werden uitgewerkt door het Regionaal Landschap ZuidHageland i.s.m. VIA Sint-Jozef. 

Download het lespakket

Oplossingen infoborden

Weet jij intussen wat een waterklok is? Welk kriebeldiertje de schrik is van alle anderen? Je vindt hier een pdf-document terug met de oplossingen van alle vragen en opdrachten. 

Download de oplossing

Trek met je klas naar de Viander in Tienen voor een les buiten in het groen.
Veel plezier!

Het Vianderteam