Zet je landschapsbril op

Lespakket 'Landschap leren lezen' voor 3de graad secundair onderwijs.Delen

Tijdens deze leerfietstocht bekijken we het landschap vlak per vlak. Dit betekent dat we door in te zoomen op een bepaald vlak, de kwaliteiten en eigenschappen van een deel van het landschap analyseren. Onze route bestaat uit een 8-vormige lus van een twintigtal kilometer en leidt ons langsheen 10 fietsknoopppunten in de Getevallei tussen Tienen en Neerlinter. We vertrekken en komen aan op de Grote Markt in Tienen (knooppunt 24)
Net zoals een kubus kent een landschap zes vlakken. Tijdens deze leerfietstocht bekijken we het landschap vlak per vlak. Dit betekent dat we door in te zoomen op een bepaald vlak, de kwaliteiten en eigenschappen van een deel van het landschap analyseren.

Het educatiefpakket is gratisch beschikbaar. Heb je vragen of suggesties, aarzel niet om ons te contacteren.

 

Downloads

Dit educatief pakket is gebaseerd op de methodiek die werd opgesteld door Anne Stuer. Stuer, A., Van Eetvelde, V. (2015) Landschappen zijn als kubussen. Methodiekenpoel om het landschap te leren lezen.

Dit educatief pakket is opgemaakt in kader van het duurzaam biodiversiteitsproject, In het spoor van reizende mensen, dieren en planten: biodiversiteitsversterking en landschapsbeleving langs de Ijzerenweg in de Getevallei, met de steun van de Provincie Vlaams-Brabant.