Als particulier

Van advies verlenen tot actief meewerken aan een duurzaam landschap. Wij staan voor jou klaar, met raad en daad, en steeds als expert. Ontdek hier hoe wij jou kunnen helpen.

Onze projecten voor particulieren

Heb je een lapje grond waar je de natuur een kans wil geven? Bij voorkeur in het open landschap, niet in de tuinsfeer. Ons team staat je met raad en daad bij met de aanleg of het onderhoud van kleine
landschapselementen. Advies en projectbegeleiding zijn gratis. Dankzij de financiële bijdrage van de Provincie Vlaams-Brabant betaal je maar een deel van de kostprijs. Aarzel niet om met ons contact op te nemen.

Aanleg van een hoogstamboomgaard

© RLZH

Wil je een boomgaard aanplanten van minimum 10 hoogstamfruitbomen of fruitbomen bijplanten in een bestaande boomgaard? Dan is het aanplantproject van het regionaal landschap misschien interessant voor jou. Het regionaal landschap tekent samen met jou een beplantingsplan uit en stuurt de plantploeg aan. 

Meer info

Aanplant van hagen, heggen, houtkanten

© RLZH

Wil je graag een nieuwe landschappelijke haag, heg of houtkant aanleggen? Of moet de bestaande haag hersteld en aangevuld worden? Dan is ons aanplantproject misschien iets voor jou. Het regionaal landschap tekent samen met jou een beplantingsplan uit en stuurt de plantploeg aan. 

Meer info

Aanleg van een poel

© RLZH

Heb jij interesse in een poel? Of heb je al een poel, maar is deze toe aan onderhoud of herstel? Wij zorgen voor een professionele kraanman of -vrouw die tegen een gunstig tarief je poel komt graven of schonen en begeleiden de werken. 

Meer info

Biodiverse inrichting paardenweide

© RLZH

Het aanplanten van hagen, heggen, houtkanten en bomen die veilig zijn voor paarden, het creëren van een kruidenrijke graasweide, aanleggen van poelen of een baadplek…zijn enkele ingrepen die een verschil maken.  Goed voor landschap en dier! Ben jij houder van paarden en/of ezels? Heb jij interesse in een gesubsidieerde groeninrichting van je weide? 

Contacteer ons

Nestkasten voor zwaluwen

© Pierre Denief

Ben je al een gastfamilie of wil je zwaluwen in jouw buurt een handje helpen? Misschien kan je zelfs via ons en Vogelwerkgroep Oost-Brabant kunstnesten plaatsen. Samen bekijken we eerst of de plaats geschikt is. Vind je de gasten leuk, maar maken ze het soms wat te bont? Geen nood. Je kan altijd een mestplankje laten plaatsen.

Meer info

Samenaankoop 'Behaag Je Tuin'

© RL Vlaams-Brabant

Jouw tuin, groot of klein, kan een verschil maken voor natuur en klimaat. Maak van je tuin een fijne plek voor vogels, bijen en vlinders. En geniet zelf ook volop van de bloesems, het fruit en de schaduw. Wij stelden op maat  van onze regio een aanbod samen van gemengde pakketten voor hagen, heggen, houtkanten en bosranden, hoogstam(fruit)bomen, loofbomen,  knotwilgen, wilgenhutten,…

Je plantgoed bestel je online tussen 1 september en 15 oktober op www.behaagjetuin.be en haal je begin december af op een verdeelpunt in de buurt.

Meer info

Vragen of interesse?

Contacteer het landschapsloket